Forside » Hunde

Hunde

5 gode ting til dig der skal have hundehvalp

Når en lille ny firbenet ven flytter ind i huset, er det vigtigt at alt er gjort klart og forberedt inden da. Særligt hvis der er tale om en hundehvalp. I denne artikel kigger vi derfor nærmere på de ting, som du med fordel kan anskaffe dig inden hunden flytter ind. Bemærk at dette ikke er en komplet liste, men ... Læs mere »

8 råd til at beskytte hunden i sommervarmen

De fleste af os glæder os til sommerens varme. Det er ikke længere nødvendigt at gå med en tyk vinterjakke, og vi kan endelig få lidt farve på din blege lemmer. Det er dog ikke alle der kan tåle sommeren lige godt. Vores hunde har det nemlig ekstra svært om sommeren. Selvom hunde skifter pels løbende, så kan de ikke ... Læs mere »

Valg af hundesnor og hundehalsbånd

En hundesnor findes i mange udgaver Såfremt du gerne vil have fat i en ny hundesnor, så er der et par forskellige ting, som man vil gøre klogt i at tænke over. Det at købe sig en snor til hunden er noget, som for mange godt kan være en smule svært, og det skyldes, at der indenfor netop denne type ... Læs mere »

Hundelopper – det skal du vide

Selvom du sikkert har oplevet, at din hund er blevet plaget af lopper, så er det faktisk ikke særlig sandsynligt at den har været ramt af hundelopper. Hundeloppen, eller Ctenocephalides canis som den hedder på latin, er nemlig meget sjælden i Danmark. Faktisk er det som oftest katteloppen, Ctenocephalides felis, der hopper på hundene her i Danmark – det gør ... Læs mere »

Bliv! – Kommandoen, der udfordrer din hund

At lære en livlig hund at sidde stille kan være en uoverkommelig opgave, men ikke mindst er det en meget anbefalet træningsmetode, der lærer din hund at lytte og være opmærksom på dig. Det sætter din hunds tålmodighed på prøve, samtidig med at det er mentalt udfordrende for hunden, og dermed også stimulerende i hverdagen. Opgiv ALDRIG! Før din hund ... Læs mere »

Hundeluftning kræver dit nærvær

At lufte hund er ikke mindst hundens, men også din mulighed for at have kvalitetstid og nærvær med din hund, og den kan derfor nyde din fulde opmærksomhed – hvis du da ikke forsøger at multitaske undervejs. Det er med andre ord under hundeluftningen at du har mulighed for at knytte ekstra tætte og stærke bånd med din hund, hvis ... Læs mere »

3 hunderacer dominerede i 2013

Der gik ikke lang tid efter nytår, før Dansk Kennelklub offentliggjorde hvilke hunderacer der var flest registreringer af i år 2013. Der tegner sig et billede af at 3 hunderacer var overvejende populære i år 2013, da disse stod for langt størstedelen af registreringerne: Labrador Retriever (1914 registreringer i 2013) Schæferhund (1768 registreringer) Golden Retriever (1038 registreringer) Fra top 3 ... Læs mere »

Giv aldrig din hund mad fra bordet!

Julehunde

Selvom det kan være rigtig fristende at forkæle sin højt elskede firbenede ven i højtiderne, ligesom vi forkæler os selv, så husk på at din hund ikke har en fordøjelse som vores, og ikke kan tåle de rå mængder fedt, vi gerne selv indtager i forbindelse med jul, nytår, påske og andre højtider. Især når man ved middagsbordet mærker hvordan ... Læs mere »