Forside » Hverdagen » Sådan vinder du kampen mod dyrehårene
Sådan vinder du kampen mod dyrehårene

Sådan vinder du kampen mod dyrehårene

Hvis du holder hund eller kat (eller begge dele), så ved du sikkert også at det kræver ekstra knofedt at holde huset rent. Af og til kan det endda føles som om at hår og støv kravler i skjul når du støvsuger, for derefter at pible frem så snart støvsugeren sættes i skabet igen.

Det kan med andre ord være en udfordring i sig selv at holde gulve og møbler rene og fri for dyrehår, men hvis du sætter det i system og bruger de rette hjælpemidler, kan det faktisk godt lade sig gøre.

Læs med her, hvor vi guider dig i kampen mod hårene.

Vælg en ordentlig støvsuger

Det kan være fristende at lade frustrationerne gå ud over dine gulve, møbler eller sågar hunden, som ligger og kigger på dig med uskyldige øjne mens løse hår flyver om ørerne på den. Men faktisk bør du hellere kigge din støvsuger efter i sømmene. For hvor god er den egentlig? Og kan den overhovedet hamle op med dyrehårene?

Støvsugere med pose er bedst (og dyrest)

I jagten på en ny støvsuger vil diverse sælgere måske prøve at bilde dig ind at poseløse støvsugere er bedst. Og du er måske interesseret ved tanken om den besparelse der følger ved ikke at bruge poser. Du bør dog vide følgende om poseløse støvsugere:

  • De larmer mere
  • De skal oftere tømmes
  • De kan kun tømmes udenfor, da det sviner
  • De koster mere

Der skal ikke herske tvivl om at man sagtens kan finde en god poseløs støvsuger, og flere klarer sig da også godt i test. Men det er altså blandt de almindelige støvsugere med pose, at vi finder de absolut bedste modeller.

De nye EU-mærkede støvsugere med pose larmer nemlig mindre end før, og sugeevnen forbliver uændret på grund af en bedre luftgennemstrømning. Det betyder at du får en rigtig god sugeevne uden at få hovedpine af støjen, og med dyr i huset er det rart at støvsugningen kan foregå i ro og mag. Du skal jo trods alt støvsuge dagligt…

Kig efter en model med elektrobørster

En støvsuger med elektrobørster i mundstykket gør det muligt at få alle dyrehårene med op. Børsterne tager nemlig aktivt fat i dyrehårene og løsner dem fra tæpper og revner mellem gulvbrædderne, så de nemt kan suges op i beholderen. Denne type støvsugere er en smule dyrere end almindelige modeller, men de er alle pengene værd hvis du ønsker rene gulvtæpper.

Find en god rengøringsrutine

Du kan lige så godt vænne dig til tanken – at holde kæledyr kræver masser af rengøring. Sæt det i system allerede fra starten, og lav gerne et skema hvor også børnene skal krydse af hvornår de vil tage sig af støvsugningen og andre rengøringsopgaver. At have og passe kæledyr kræver en god fælles indsats, så i alle får tid til hinanden og dyrene.

Gør det til en vane at sætte jer ned en dag om ugen, eksempelvis søndag, og aftal hvem der gør hvad og hvornår. Så bliver det nemt at forholde sig til, og i en presset situation kan man bytte dage med hinanden.

Husk også at have det sjovt mens du gør rent! Hvis du har en af de nyere støvsugere med lavere støjniveau er det muligt både at høre musik og se film, mens du klarer rengøringen. Det skal nemlig ikke være en sur pligt at gøre rent, og tænk også på den gratis motion det giver.

Undgå tunge og besværlige møbler

Den store chaiselongsofa med lave ben ser måske lækker ud, men hvordan vil du holde gulvet rent? Og hvad med dine polstrede stole, skamler og ugeblade, som altsammen ligger frit fremme?

Når du indretter hjemmet, er det vigtigt at du tænker praktisk. Selvfølgelig skal møblerne også passe til din personlige stil, men det er altså træls at købe en sofa for at finde ud af du ikke kan støvsuge under den. Så kan du blot se til mens hårene og støvet hober sig op under den, og det vil det hurtige komme til med dyr i huset.

Løsningen er at gå efter lette møbler med høje ben. Vælg gerne en sofa med høje ben og aftagelige hynder, hvor betrækket måske endda kan tages af og vaskes. Køb spisebordsstole som nemt kan tørres af og vaskes, og tænk i det hele taget “hvor nemt er det at holde rent?”, når du står i møbelforretningen og lader dig friste.

Det samme gør sig gældende for uldne tæpper og ting der ligger frit fremme – de suger støv som var de magneter, og det kræver rigtig meget tid at holde rent.

Med den rette tankegang og gode redskaber bliver det til en leg at holde huset rent, og du kan i stedet bruge tiden på at hygge dig med familien og jeres kæledyr. Det giver mere overskud og mere glæde, og det vil kunne mærkes.

Få flere tips i denne artikel: Idenyt.dk

Om Thomas

Thomas er stifter af Dyrenes.dk og en rigtig dyreven. Gennem egne erfaringer og grundig research, hjælper han dig med at lære de mange forskellige kæledyr at kende.