Forside » Hunde » Hunderacer » Selskabshunde
Selskabshunde

Selskabshunde

Selskabshunde er i ordets bogstavelige forstand opdrættet og fremavlet til at fungere som selskab for mennesker. Der er tale om krydsninger mellem hunderacer, der er kendt for deres særligt rolige sind, og typisk er der tale om mindre hunderacer. Der er dog også store hunderacer blandt selskabshundene.

I de sidste par hundrede år, har særlige hunderacer fungeret som deciderede statussymboler og prydhunde, der lå på ærmet eller benet af sin ejer, der typisk var af adelig eller endda kongelig slægt, imens denne blev afbildet på malerier og illustrationer. Men også helt almindelige mennesker tog før i tiden disse hunde til sig som nytte- og selskabshunde i hjemmet, hvor de gav varme på kolde dage, og kunne fungere som vagthund ved at gø hvis der var fremmede i nærheden.

Arkæologiske fund beretter også om en fortid hvor hunden var et særligt vigtigt kæledyr, og især iblandt den tidligere østasiatiske overklasse, oldtidens Egypten, Grækenland og Rom har de været meget glade for deres firbenede venner.

På det seneste er mange af disse hunderacer også blevet moderne blandt unge, og det har i de seneste årtier været et decideret statussymbol at have en lille hund i dametasken med sig rundt i byen. Det er særligt de helt små hunderacer såsom Chihuahua, der har været populære til disse formål, men også mange af de andre helt små hunde, som i øvrigt hører til blandt de mest renlige og sarte af alle hunderacer.

Selskabshunde er typisk meget intelligente, lydige og kærlige, og føler en stærk tilknytning til den familie den bor hos. Det er hunde som er rigtig gode til mennesker, og som virkelig er elsket af familien. –Og kærligheden er til fulde gengældt fra hundens side af.

Racebeskrivelser

Her hos Dyrenes.dk har vi samlet beskrivelser af en masse forskellige selskabshunde. Du kan læse beskrivelserne lige her:

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*